Pengendali Bingo Bukan Untung Kalah Kes di Mahkamah Agung Alabama selepas Memenangi Mahkamah Rendah
Toto

Pengendali Bingo Bukan Untung Kalah Kes di Mahkamah Agung Alabama selepas Memenangi Mahkamah Rendah

Pertempuran mahkamah selama 11 tahun telah berakhir dan bukan mengikut keutamaan sekurang-kurangnya salah satu pihak yang terlibat dalam litigasi. Mahkamah Agung Alabama mencapai keputusan lewat minggu lalu di mana ia berpihak kepada negeri itu dan mengatakan bahawa Greentrack Racing dan Bingo telah mengumpul dan berhutang cukai $76 juta.

Mahkamah Agung dan AG Menjatuhkan Kekalahan di Greentrack
Maksudnya ialah Jabatan Hasil Alabama mempunyai hak undang-undang untuk mengambil semua langkah dan menguatkuasakan pembayaran balik jumlah live data hk terhutang oleh syarikat yang berpangkalan di Greene County. Kes itu bermula dengan audit perniagaan untuk tempoh antara 2004 dan 2008, yang beroperasi sebagai salon bingo bukan untung pada masa itu, dan telah menandatangani perjanjian dengan beberapa rakan kongsi bukan untung di dalam negara, termasuk Latihan Pegawai Simpanan Muda Kor, Sekolah Tinggi Green County, Pemimpin Perniagaan Masa Depan Amerika, dan lain-lain.

Pada asasnya, rakan kongsi bukan untung ini sepatutnya menerima sebahagian daripada prosiding yang dihasilkan oleh Greentrack Racing dan Bingo mengikut undang-undang. Walau bagaimanapun, Alabama AG Steve Marshall berkata bahawa terdapat reka bentuk yang lebih gelap dan perkongsian itu digunakan untuk mengelakkan cukai. Marshall menambah:

Setiap hari, di seluruh negeri besar kita, rakyat Alabama bangun, bekerja keras untuk mencari nafkah yang terhormat, mematuhi undang-undang dan membayar cukai mereka.

Alabama AG Steve Marshall
Dia tidak menghiraukan Greentrack daripada kritikan. Dia berkata bahawa organisasi seperti Greentrack yang membuat “keuntungan tidak terhormat” sambil melanggar undang-undang dan melanggar cukai. Ia bukan sahaja tidak Togel Sydney adil – tetapi ia adalah sikap menghina undang-undang. Marshall menambah bahawa “urusan kotor” seperti itu tidak akan diterima semasa dia memegang jawatan.

Sebelah Mahkamah Rendah dengan Greentrack
Mahkamah Agung mendapati bahawa secara berkesan, Greentrack memperoleh beribu-ribu dolar daripada permainan bingo, tetapi majoriti keuntungan kembali kepadanya dan bukannya mana-mana rakan kongsi. Tetapi pendapat Mahkamah Agung bukanlah satu-satunya yang perlu diambil kira.

Mahkamah rendah sebelum ini mendapati Greentrack berada di pihak yang betul dan permainan bingo sememangnya bukan keuntungan, dan kerana status pemegang lesen perlumbaan, Greentrack tidak perlu membayar cukai tertentu melalui pengecualian undang-undang. Bagaimanapun, Mahkamah Agung berhujah bahawa pemegang lesen perlumbaan tidak terpakai untuk bingo, sebagai contoh. Pada pendapat, Mahkamah Agung menjelaskan alasannya.

Mahkamah berhujah bahawa ia tidak boleh diandaikan bahawa pemegang lesen perlumbaan akan segera mengecualikan harta daripada semua cukai adalah tidak munasabah. Hakim memberi amaran bahawa sekiranya ini berlaku, maka SGP Result mana-mana perniagaan di negeri ini hanya boleh mendapatkan lesen dan mengelak daripada membayar cukai. Hakim meneruskan dengan berhujah bahawa Greentrack menggunakan lesen sebagai cara untuk mengendalikan perniagaan bingo “sangat menguntungkan, tetapi menyalahi undang-undang”.

Oleh kerana cara perniagaan itu dikendalikan, Greentrack masih mampu menjana hasil dan pengecualian yang besar.